Адвокат Божидар Колев от Софийска адвокатска колегия (САК) се самопредлага да

...
Адвокат Божидар Колев от Софийска адвокатска колегия (САК) се самопредлага да
Коментари Харесай

Хасковски адвокат се самопредложи за главен прокурор

Адвокат Божидар Колев от Софийска адвокатска гилдия (САК) се самопредлага да взе участие в състезанието за нов основен прокурор. Това стана ясно през днешния ден, най-после на съвещанието на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет.

Писмото му до кадровиците прочете " за сведение " Огнян Дамянов.

В заявката юристът се аргументира, че има нужните качества, експертиза и опит да се включи в борбата за нов обвинител номер едно. Затова той моли - трима от кадровиците, в случай че одобряват претекстовете му, да го предлагат (такова право имат те, а също и министърът на правораздаването, б.р.).

Справка сочи, че юристът в действителност е от Хасково. Бил е и претендент за народен представител от партията на Светльо Витков " Глас национален ".

Между 1996 и 1998 година Колев е бил прокурор в Софийската районна прокуратура, написа още в сивито му. Общо има 28 години юридически стаж.

Главният прокурор не е нужно да е прокурор - даже Иван Гешев бе първият подобен от времето на така наречен народна власт.

Според Закона за правосъдната власт за основен прокурор се изискват има минимум 12 години стаж и  " високи професионални и нравствени качества ". Останалите условия са още по-абстрактни: способност за придържане и налагане на висок етичен стандарт; висока професионална подготвеност: да има задълбочени познания в региона на правото, богат на практика опит в съответната област, ръководни и административни умения, аналитични качества, изявена самостоятелност, воля за налагане на законността, да има развити умения за работа в екип и прочие

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР